Events i Spanien

6 fede events for rejsende i Spanien denne sommer

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Sommeren er lige om hjørnet, og det betyder tid til sol, sjov og eventyr! Hvis du planlægger en tur til Spanien i sommer, er der masser af spændende begivenheder at glæde sig til. Fra festlige fiestaer til kulturelle festivaler, Spanien har noget for enhver smag. I denne artikel vil vi guide dig gennem seks fede events, du ikke må gå glip af, når du besøger Spanien denne sommer. Klar til at opleve det bedste af spansk kultur? Så læs med her!

1. La Tomatina – En fest i tomatens tegn

Hvornår og hvor?

La Tomatina er en af verdens mest kendte madkampe, og den finder sted den sidste onsdag i august i byen Buñol, tæt på Valencia.

Hvad handler det om?

Forestil dig at kaste modne tomater efter tusindvis af andre mennesker i en gade fyldt med rød saft. Det er præcis, hvad La Tomatina handler om! Deltagerne samles for at smide tomater i en time, og gaderne i Buñol bliver omdannet til en gigantisk tomatsuppe. Det lyder måske skørt, men det er en oplevelse, du sent vil glemme.

Pro tip

Husk at tage gammelt tøj på, som du ikke er ked af at smide ud bagefter. Og ja, det kan være en god idé at beskytte dine øjne med svømmebriller!

2. San Fermín – Tyreløbet i Pamplona

Hvornår og hvor?

San Fermín finder sted fra den 6. til den 14. juli i Pamplona, en charmerende by i det nordlige Spanien.

Hvad handler det om?

San Fermín er berømt for det ikoniske tyreløb, hvor modige (og nogle gange lidt skøre) deltagere løber foran en flok tyre gennem byens gader. Men festivalen er mere end bare tyreløbet. Der er parader, musik, dans og masser af festligheder hele ugen. Det er en traditionel begivenhed, der giver dig et autentisk indblik i spansk kultur og historie.

Er det sikkert?

Tyreløbet kan være farligt, så hvis du ikke føler dig helt sikker, kan du nøjes med at være tilskuer. Der er masser af andre aktiviteter at nyde i løbet af festivalen!

3. Feria de Málaga – En uge fyldt med fest og farver

Hvornår og hvor?

Feria de Málaga finder sted i midten af august i den smukke by Málaga, beliggende på Costa del Sol.

Hvad handler det om?

Denne feria er en af de største og mest livlige sommerfestivaler i Spanien. Byen forvandles til en kæmpe festplads med farverige optog, flamencodansere og musik på hvert gadehjørne. Om dagen kan du opleve traditionelle hesteoptog, mens natten byder på fyrværkeri og koncerter. Feria de Málaga er en fejring af byens historie og kultur, og alle er velkomne til at deltage i festlighederne.

Tips til at få mest ud af feriaen

Tag en siesta i løbet af dagen, så du kan være frisk til nattens festligheder. Og glem ikke at prøve de lokale specialiteter, som f.eks. pescaíto frito (friturestegt fisk).

4. Barcelona Beach Festival – Musik under åben himmel

Hvornår og hvor?

Denne musikfestival finder sted i juli på stranden i Barcelona.

Hvad handler det om?

Er du til elektronisk musik? Så er Barcelona Beach Festival stedet for dig! Her kan du opleve nogle af verdens største DJ’s spille live, mens du danser med fødderne i sandet og en drink i hånden. Med Middelhavet som baggrund, skaber festivalen en unik atmosfære, der gør det til en uforglemmelig oplevelse. Perfekt til dem, der elsker at kombinere strandliv med musik og fest.

Tips til festivalen

Køb dine billetter i god tid, da de hurtigt bliver udsolgt. Og husk solcreme – du vil ikke lade solen ødelægge din dag på stranden!

5. La Fiesta de Gracia – Et kunstnerisk mesterværk i Barcelonas gader

Hvornår og hvor?

Denne unikke begivenhed finder sted i Gracia-kvarteret i Barcelona fra den 15. til den 21. august.

Hvad handler det om?

La Fiesta de Gracia er en gadefestival, hvor kvarterets beboere dekorerer deres gader med kreative og farverige temaer. Hver gade konkurrerer om at vinde prisen for den bedste dekoration, og resultaterne er intet mindre end fantastiske. Temaerne spænder fra filmklassikere til fantasiverdener, og det hele er lavet af genbrugsmaterialer. Det er en sjov og inspirerende måde at opleve den kreative ånd i Barcelona på.

Hvad du skal vide

Festivalen tiltrækker mange mennesker, så prøv at besøge Gracia tidligt på dagen, hvis du vil undgå de største folkemængder. Og vær klar til at blive imponeret over de imponerende kunstværker!

6. Feria de Abril – Sevillas forårsflirt

Hvornår og hvor?

Selvom det teknisk set ikke er en sommerbegivenhed, finder Feria de Abril sted i slutningen af april eller begyndelsen af maj i Sevilla. Men vi snyder lidt og tager den med alligevel, da den er så fantastisk.

Hvad handler det om?

Feria de Abril er den mest berømte feria i hele Spanien. Den begynder to uger efter påske, og den fejrer alt, hvad Sevilla har at byde på: flamenco, tyrefægtning, og masser af farverige kjoler. Byen bliver forvandlet til et hav af lys, farver og musik, og folk fra hele verden kommer for at opleve denne spektakulære begivenhed. Det er en uge med uafbrudt fest, hvor der danses sevillanas til langt ud på natten.

Hvad du ikke må gå glip af

Selvom du måske ikke er i Sevilla i april, er der mange ferias i Andalusien i løbet af sommeren, der er inspireret af Feria de Abril. Så hold øje med lokale begivenheder, når du rejser rundt!

Tag del i festlighederne!

Uanset hvor du rejser hen i Spanien denne sommer, vil du finde en festival eller et event, der passer til dine interesser. Landet er kendt for sin rige kultur og sine mange traditioner, og der er ingen bedre måde at opleve Spanien på end ved at deltage i en af deres mange festlige begivenheder. Så pak dine kufferter, smid dig ud i festlighederne, og gør din sommer i Spanien uforglemmelig!

God rejse!